Het blijft uitkijken in het verkeer, altijd, ook in Zuilen.

Natuurlijk moet iedereen uitkijken, een ongeluk zit in een klein hoekje zoals dat heet. Maar in het bericht van het Utrechts Nieuwsblad op dinsdag 21 februari 1961 blijkt dat twee kinderen (door niet uitkijken) werden aangereden, en dan ook allebei op de Prinses Irenelaan!

Op Prinses Irenelaan twee kinderen gewond

Op de Prinses Irenelaan zijn twee ongelukken gebeurd, waarbij kinderen gewond werden na een botsing met een GEVU-stadsbus.

Het eerste gebeurde maandagmiddag omstreeks 13.50 uur. De zeven-jarige Christoffel Johan Heijsman van het Zwanenvechtplantsoen 98 liep plotseling voor de bus van chauffeur A.W. M. (35). Dank zij de snelle reactie van deze chauffeur kreeg Christoffel niet meer dan een hoofdwondje.

Vanmiddag omstreeks twaalf uur liep de zesjarige Robert Coenraad Boekhoud tegen de bus van chauffeur D.M. van V. (45). De passerende arts R. Rijpma-Zeevat constateerde een lichte hersenschudding en een wondje aan de mond en de neus.

Coenraad is naar zijn huis, Nijenrodeplantsoen I gebracht.

Prinses Irenelaan

De Prinses Irenelaan op een ansichtkaart. Een uit een serie die werd uitgegeven door de heer De Bree, die een sigarenwinkeltje had aan de Amsterdamsestraatweg. Zoon Gijs had nog een stapeltje over, dat hij graag schonk aan het Museum van Zuilen (al 20 jaar geleden)

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *