Steun het Museum van Zuilen en profiteer van belastingvoordelen

Sinds 1 januari 2021 is het Museum van Zuilen een erkende Culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw bijdragen aan ons museum niet alleen helpen bij het behoud van cultureel erfgoed, maar ook fiscale voordelen bieden.

Voor meer details over onze recente activiteiten en toekomstige plannen, nodigen we u uit om deze bestanden

te bekijken.

Wat zijn deze voordelen?

Als u een ‘Overeenkomst periodieke gift’ met ons aangaat om gedurende minstens 5 jaar te doneren, kunt u dit volledige bedrag aftrekken van uw inkomstenbelasting, zonder onderhevig te zijn aan een minimale drempel. Plus, u mag de gift fiscaal met 1,25 vermenigvuldigen. U kunt een model van deze overeenkomst vinden op de website van de Belastingdienst: Overeenkomst periode gift in geld.

Even een voorbeeld: Als u besluit €100 per jaar te doneren gedurende vijf jaar en uw hoogste belastingschijf is 37%, betaalt u netto slechts €54 per jaar. Voor degenen in de 49% schijf, betekent dat slechts €39 per jaar!

 

Stappenplan voor het doen van ANBI-giften aan het Museum van Zuilen

Stap 1: Besluit over de donatie Besluit eerst hoeveel u wilt doneren en hoe vaak (bijvoorbeeld maandelijks, jaarlijks). Bedenk dat voor een periodieke gift een minimumtermijn van 5 jaar geldt om in aanmerking te komen voor belastingaftrek.

Stap 2: Vul de overeenkomst periodieke gift in Vul de ‘Overeenkomst periodieke gift’ in. U kunt dit formulier hier vinden (website van de Belastingdienst). Het invullen van dit formulier stelt u in staat uw donatie volledig af te trekken van de inkomstenbelasting en fiscaal te vermenigvuldigen met 1,25.

Stap 3: Stuur de overeenkomst naar het museum Stuur het ingevulde formulier naar Museum van Zuilen, Schaverijstraat 13, 3534 AS Utrecht, of scan en mail het naar info@museumvanzuilen.nl. Het museum zal u een ondertekend exemplaar retourneren.

Stap 4: Stel een periodieke overboeking in Stel via uw bank-app een periodieke overboeking in naar het Museum van Zuilen. Volg de instructies in uw bank-app om dit te doen. Zorg ervoor dat u het rekeningnummer (NL84 INGB 0004 283 095) van Stichting Museum van Zuilen, het bedrag en de frequentie van uw donatie invoert. Hieronder staat een uitgebreidere uitleg.

Stap 5: Bevestig en bewaar Zodra u de periodieke overboeking heeft ingesteld, ontvangt u een bevestiging van uw bank. Bewaar deze bevestiging samen met uw ondertekende overeenkomst voor uw belastingaangifte.

Stap 6: Geniet van het geven U kunt nu genieten van het feit dat u het Museum van Zuilen ondersteunt en tegelijkertijd profiteert van belastingvoordelen. Houd er rekening mee dat uw donaties aftrekbaar zijn vanaf het jaar volgend op het jaar dat u begon met periodiek doneren.

Heeft u op enig moment hulp nodig of heeft u vragen over dit proces, aarzel dan niet om contact op te nemen met het Museum van Zuilen. Wij waarderen uw voortdurende steun en zijn er om u te helpen.

Eenvoudiger doneren met periodieke overboeking

Het Museum van Zuilen prijst zich gelukkig met uw keuze om ons periodiek te steunen. Een manier om dit naadloos te laten verlopen, is door het instellen van een periodieke overboeking via uw eigen bank-app. Hiermee kunt u moeiteloos uw bijdrage beheren. Hieronder vindt u een beknopte uitleg over hoe dit werkt.

Met een periodieke overboeking via uw bank-app behoudt u de controle over uw donaties. U kunt uw bijdrage altijd naar wens aanpassen of stopzetten.

Hoe het werkt:

  1. Open uw bank-app en log in.
  2. Zoek naar de optie ‘Overschrijven’, ‘Overboeken’ of een vergelijkbare term.
  3. Voer de nodige gegevens in, zoals het rekeningnummer van het Museum van Zuilen, het donatiebedrag en de frequentie van uw donatie.
  4. Bevestig de instellingen en volg de instructies van uw bankapp.

Een periodieke overboeking via uw bankapp maakt het doneren aan het Museum van Zuilen eenvoudig en geeft u tevens volledige controle over uw betalingen. Voor gedetailleerde instructies over het instellen van periodieke overboekingen kunt u terecht bij uw eigen bank: Rabobank, ABN AMRO, ING, SNS Bank, Triodos.

Heeft u vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw bank of het museum. Wij zijn er om u te helpen en waarderen uw blijvende steun aan het Museum van Zuilen enorm.

Donateursvoordelen

Als donateur van het Museum van Zuilen ontvangt u speciale voordelen. Lees hier meer over de voordelen: Help het Museum van Zuilen.

Steun ons vandaag nog en help mee om de rijke geschiedenis van Zuilen levend te houden!

Facebook reacties