Liefde is blind? Nee… máákt blind!

Liefde is een groot geluk, maar kan ook een heleboel ellende teweeg brengen. En dus zelfs aanleiding zijn voor een ‘poging tot moord’. Dat leest u in het Utrechts Nieuwsblad van 27 mei 1960.

Man verloor oog bij vechtpartij

Aangeklaagd wegens poging tot moord

Enige agenten van politie die donderdag toezicht hielden bij de wielerwedstrijd De ronde van Zuilen, werden omstreeks vijf uur plotseling weggeroepen om in te grijpen bij een steekpartij in de Marconistraat te Utrecht. In deze staat zagen zij de 47-jarige G. T., een oude bekende van de politie, met een in elkaar geslagen oog op het trottoir liggen. Hij had dit opgelopen bij een vechtpartij met de 44-jarige autohandelaar H.J. van L., Marconistraat 39, die al vijf jaar met de echtgenote van T. samenwoont. T. zal zijn oog moeten missen.

Hij was om 17 uur met zijn auto naar de Marconistraat gereden, gewapend met een stalen ploertendoder en een zelfgemaakt dolkmes. Hij belde aan bij nummer 39, maar er werd niet voor hem open gedaan omdat Van L. uit het raam zag, dat T. gewapend voor de deur stond.

Van L. waarschuwde vlug zijn broer, die een paar huizen verder woont. De broer, M. van L., trachtte T. er van te overtuigen dat hij zijn plan beter kon laten varen, maar T. nam dit niet en viel de behulpzame broer aan.

Van L. die dit uit zijn raam zag  holde met een traproede in de hand naar buiten. Hij raakte terstond slaags met T. maar ontweek diens klap met de traproede. Toen T. weer probeerde te steken, sloeg van L. hem de bril van het hoofd. T. werd toen zeer boos. Nogmaals probeerde hij Van L. te steken, maar de traproede sloeg zijn oog in, waardoor hij buiten gevecht werd gesteld.

De politie stelde vast dat T. naar een borreltje rook, al kon hij niet dronken genoemd worden. Hij werd naar het Academisch Ziekenhuis vervoerd, waar operatief werd ingegrepen. De familie Van L. heeft tegen T. een aanklacht ingediend wegens poging tot moord met voorbedachte rade.

Marconistraat

Al vele jaren eerder (dit is een foto uit het blad ‘Utrecht in Woord en Beeld uit 1927) stond deze foto op een pagina met de kop ‘Elinckwijk’. De redactie voorzag de foto van de tekst: Zooals overal, beslecht ook in deze wijk de jeugd haar geschillen met een frisch robbertje. Nieuwsgierig kijken de vrienden in de Marconistraat toe wie de ‘‘knock-out’’ zal krijgen. (ook geen uiting van liefde!)

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *