Dat gaat ook in Zuilen nog wel eens mis, een opengegooid autoportier.

Daar ben je als fietser niet altijd op bedacht, maar menig ongeluk kon voorkomen worden als de automobilist beter oplet bij het opengooien van het autoportier. Ook de heer J.J. Jansen zal dat met me eens zijn. Over zijn ellende schreef een verslaggever van het Utrechts Nieuwsblad op 26 maart 1962 het volgende:

Man ernstig gewond

Pedaal bromfiets haakt autoportier

Op de Croeselaan in Utrecht gebeurde vanmorgen omstreeks 10.30 uur een ongeluk, waarbij de 50-jarige schilder-uitvoerder J.J. Jansen, Bisschopsplein 3, ernstig gewond werd.

Voor perceel 236 stopte een auto, die werd bestuurd door de 26-jarige vertegenwoordiger A.H. B. uit Slikkerveer. De vertegenwoordiger stapte uit en ging naar de voordeur van perceel 236. Hier belde hij aan maar kreeg geen gehoor. Terug gekomen bij zijn auto, stapte hij weer in maar liet de deur op een kier openstaan.

Op dat moment reed juist de heer Jansen op zijn bromfiets voorbij en raakte met de pedaal de onderkant van het portier. Hij viel en bleef ernstig gewond liggen.

Met schedelletsel en een heupfractuur werd de heer Jansen naar het Academisch Ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is zorgwekkend.

Bisschopsplein

Foto uit 1944 van de ingang van de schuilkelder op het Bisschopsplein. Op de foto staan Frans en Annie Nieuwland met baby Ria in de kinderwagen. Frans Nieuwland was metselaar en heeft veel samengewerkt met zijn vader Gerrit Nieuwland (mijn grootvader) in vele woningbouwprojecten in Zuilen. Ze hebben o.a. gewerkt aan het Vliegermonument met een aantal werkelozen. Gerrit Nieuwland woonde met zijn gezin op Bisschopsplein 3. Was getekend: Jan Jansen.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *