Een film van Zuilen! Wie heeft hem? Waar is ie?

Dit bericht over een film van Zuilen heeft u mogelijk al eens eerder gelezen. Toch plaats ik hem nog een keer, in de hoop op succes. Al zeven jaar plaats ik een ‘Oud-Nieuws-bericht’ op Facebook. Dagelijks! Sinds een jaar vanaf onze site en óók op Twitter.

Dit keer gaat het over een bericht dat me erg interesseert: het blijkt dus dat een een film gemaakt is over Zuilen (in 1951) maar hij is niet terug te vinden. En het lijkt me juist zo’n mooi stukje historie. Vandaar dat ik nogmaals het knipsel uit het Utrechts Nieuwsblad van 25 april 1951 plaats en ook mijn oproep herhaal: Wie weet waar deze film is gebleven?

Een film van Zuilen

De Chr. Gem. Zangver. “De Lofstem” is voornemens een filmopname te laten maken van Zuilen. Men wil daardoor een inzicht geven in alles, wat er omgaat in de gemeente, want naast de mooie en interessante plekjes, die men in Zuilen aantreft, wil men ook de talrijke industriën, die er gevestigd zijn, en dan speciaal hun werkzaamheid, op de filmband vastleggen. Naast de historische gebouwen en kleinere bouwwerken, die men er aantreft, zal ook de volle aandacht worden besteedt aan de talrijke winkelbedrijven, en eveneens aan het zeer intense verenigingsleven.

Ook aan de jeugd zal volle aandacht worden geschonken, en getracht zal worden, zoveel mogelijk het dagelijkse verkeer, het dagelijks leven enz. te verfilmen. Zeer binnenkort zal men in Zuilen de klank-opname-wagen in de gemeente zien verschijnen en vrijwel elke inwoner zal aan de opname kunnen medewerken.

Film

Zangvereniging De Lofstem in 1925.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *