Er werd ’n drieling geboren in Utrecht

 Er werd ’n drieling geboren in Utrecht

Knipsel uit het Utrechts Nieuwsblad van 23 januari 1952

Freddy, Hans en Sylvia

(Van een verslaggeefster)

Drie naakte miniatuurmensjes in een grote doos met een glazen deksel: zo ziet de vanochtend vroeg geboren drieling er uit, haar droomleventje verslapend in een couveuse in het Stads- en Academisch ziekenhuis te Utrecht.

Nu en dan beweegt er een rose armpje of beentje en als zuster Van Egmond haar hand door de opening van de couveuse steekt en aan Freddy, de “oudste’’ een andere houding geeft, protesteert de baby met een zacht kreetje, maar zet meteen zijn dommel voort, zodra hij in de vereiste houding is gebracht.

Twee jongens en een meisje zijn het, Freddy, Hans en Sylvia.

Hun moeder, mevrouw Capel uit de Hanrathstraat no. 38 in Zuilen werd vanochtend om vijf uur in het Stads- en Academisch Ziekenhuis opgenomen.

Om 2 minuten over 6 kwam Freddy reeds, die 1580 weegt, na 12 minuten gevolgd door weer een jongen, Hans, die iets zwaarder is dan zijn broertje, n.l. 1800 gram. En tenslotte, na 13 minuten na de geboorte van Hans om 3 minuten voor half zeven kwam de verrassing: een meisje, dat 1660 gram weegt en Sylvia is gedoopt.

Het was een vlotte partus en zowel moeder als drie babies maken het opperbest. Sinds 14 dagen wist mevrouw Capel, dat zij een drieling verwachtte.

Vanmorgen toen we haar spraken, was ze blij, dat alles zo goed was verlopen. Ook vader Capel, die bij zijn vrouw aan het bed zat, was kennelijk verheugd dat deze grote gebeurtenis geen enkel nadelig gevolg voor zijn vrouw had gehad en dat de drie kinderen die ze er zo ineens bij hebben gekregen gezond zijn en veilig en goed verzorgd in de couveuse liggen.

In het metaalbewerkergezin Capel is reeds een zoontje van twee en een half jaar. Mevrouw Capel, die de moeilijkheden, die deze gezinsuitbreiding ongetwijfeld met zich mee zal brengen, moedig onder ogen ziet, is toch gelukkig en zegt blij: “ze zijn gezond, dat is het voornaamste’’.

Wat die moeilijkheden zijn: och daar hoeft eigenlijk niet over gepraat te worden. Nu liggen de drie peuters nog in de couveuse met als enige kledingstuk een smal navelbandje om hun buikjes. Maar als ze eruit komen, zijn er kleertjes nodig…

Bovendien zal moeder Capel het druk krijgen met vier kleine kinderen.

Maar laten we hopen, dat de mensen hulpvaardig zullen zijn…

Mevrouw Capel heeft het verdiend, want als je drie babies tegelijk krijgt, is er moed voor nodig om de zorgen van je af te zetten en te zeggen: “Ze zijn gezond, dat is het voornaamste”.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *