Een auto in het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Zuilen

Het kwam natuurlijk niet zo vaak voor: een auto in het Amsterdam-Rijnkanaal. Vandaar dat het gebeuren wel de krant haalde. In het Utrechts Nieuwsblad van 31 mei 1960 lezenw e hierover het volgende:

AUTO REED AMSTERDAM-RIJNKANAAL IN

Maandagavond reed de 53-jarige bakker G.J.C. van Hunink met zijn auto het water van het Amsterdam-Rijnkanaal te Utrecht in, ter hoogte van de Theo Thijssenlaan. Terwijl de wagen nog dreef heeft de bestuurder het portier van de auto geopend, waardoor hij er uit kon klimmen.

De oorzaak van het ongeval is volgens het politierapport dat de bakker te laat bemerkte dat een voor hem rijdende auto, bestuurd door de 19-jarige mejuffrouw W.H.A. Bots linksaf wilde slaan. Hij trapte snel op de voetrem, waardoor de auto begon te slingeren en verloor de macht over het stuur. Via het rijwielpad reed hij het water in. De eigenaar is tegen W.A. verzekerd. De auto is door de brandweer op het droge gebracht.

Auto te water

Maandagavond reed de heer G.J.C. van Hunink uit Maarssen op de Amsterdamsestraatweg in de Utrechtse wijk Zuilen het Merwedekanaal[1] in, toen hij scherp uitweek voor de voor hem voorsorterende mej. W.H.A. Bots uit Maarssen. Onder grote belangstelling werd de wagen op het droge gehesen.

 

[1] Het fotobijschrift heeft het over het Merwedekanaal, in het artikel zelf staat het juiste: Amsterdam-Rijnkanaal. Het oorspronkelijke Merwedekanaal werd na uitbreiding omgedoopt tot Amsterdam-Rijnkanaal. (maar het water was in allebei de kanalen nat)

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *