Geen roest voor de heer Roest

Rust Roest, maar wat als je Roest heet? En duidelijk niet geroest bent: 50 jaar bij je werkgever. Weer zo’n prachtig jubileum uit Zuilen. We lezen er alles over in het Utrechts Nieuwsblad van 22 mei 1965

Vrijdagmiddag is de heer E.J.A. Roest, Abraham Kuyperstraat 19 in Utrecht in de koffiekamer van de Electro Mechanische Industrie (EMI) aan de Fentener van Vlissingen kade te Utrecht een receptie aangeboden in verband met zijn gouden dienstjubileum bij deze industrie. Hij trad 50 jaar geleden als jongste bediende in algemene dienst in functie, om – na op verschillende afdelingen werkzaam te zijn geweest -in 1955 te worden benoemd tot kassier. Vele zakenrelaties, vrienden, collega’s en medewerkers kwamen de jubilaris tijdens de receptie gelukwensen. De directie bood de heer Roest twee welkome geschenken aan nl. een Solex-bromfiets en een buitenlandse reis, het personeel verblijdde die jubilaris met een schrijfmachine en het Departement Utrecht van de Maatschappij voor Nijverheid en Handel verleende hem de gouden gedenkpenning.

Roest

 

Facebook reacties

4 gedachten over “Geen roest voor de heer Roest

  1. Het echte adres van mijn opa was nr 10 en ben daar geboren. Ik heb 2 foto’s van de receptie. Die twee Solexen hebben mijn broer en ik later gekregen; opgevoerd en stuk gereden.
    Overigens ben ik een van de laatste Zuilenaren; in 1953 kwam Zuilen bij Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *