Een 11-jarige bendeleider en een winkelier op de Marnixlaan is de klos!

Dat is wel heel erg jong om van het rechte pad (of de rechte Marnixlaan) af te raken. Ook al in 1958, anders zou de redactie van De Telegraaf  er geen aandacht aan schenken in de uitgave van 22 april.

Bankbiljetten-mysterie opgelost

ELFJARIGE BENDELEIDER LEEGDE WINKELLADEN

Utrechtse diefjes verstopten buit

(Van onze correspondent)

Het raadsel van de bankbiljetten, die enkele weken geleden in Utrecht werden gevonden, is waarschijnlijk opgelost door de ontmaskering van drie jonge knapen, die er hun werk van maakten winkelladen te legen. De f 95, die op een terrein aan de Van Hoonekade werd gevonden, was daar door de jongens verstopt uit angst voor ontdekking.

De bende viel door de mand, toen de aanvoerder, de 11-jarige scholier R.V., door een winkelier aan de Marnixlaan in zijn kraag werd gepakt. Deze winkelier miste vaak geld uit de toonbanklade (samen f 200) en hij vatte verdenking op tegen R.V.. die wel eens in de winkel kwam. Zaterdag betrapte de winkelier de knaap, toen hij ongemerkt de winkel betrad en zijn hand naar de lade uitstak.

De scholier bekende onmiddellijk. Zijn makkers, de 15-jarige H.M.H. V. en J.A.V. V. stonden steeds op de uitkijk en mochten daarvoor in de buit meedelen.

Marnixlaan

Het artikel geeft niet aan om welke winkel op de Marnixlaan het gaat. De fotograaf heeft nogal lopen zoeken,, maar hij kwam er ook niet uit. Hij ‘dacht’ deze, maar weet het dus niet zeker…

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *