Brand bij de familie Boonzaaijer in Zuilen

Brand bij de familie Boonzaaijer veroorzaakt schade van f300,-

Knipsel uit het Utrechts Nieuwsblad van 19 januari 1962

Brand veroorzaakt schade van f300,-

De familie Boonzaaijer, Werner Helmichstraat 79 in Utrecht, heeft vannacht omstreeks 4 uur brand gehad, waarbij voor ongeveer ƒ 300 schade is aangericht.

Het vuur ontstond in de buurt van de oven. Om een waterketel van de oven te vernieuwen, had men in het plafond een gat van 2 bij 3 meter gehakt.

Omdat men geen zin had veertien dagen tegen dat gat aan te kijken — zo lang zou het duren dat de ketel was aangebracht — had men een afdekking gemaakt van planken en meelzakken.

Nu was een personeelslid door die afdekking gevallen. Een meelzak is daarbij op de afvoerpijp van de oven terechtgekomen. De hitte heeft de zak tot smeulen gebracht en later ook de andere zakken en de planken.

Omstreeks vier uur werd de brand ontdekt door een dochter van de heer Boonzaaijer. In afwachting van de vrijwillige brandweer van Zuilen zijn de familieleden zelf aan het blussen gegaan. Mede daardoor werd de schade beperkt tot ƒ 300.

Boonzaaijer aan de Sweder van Zuylenweg

Fotobijschrift: Zo rond de jaren vijftig is al duidelijk dat het heel goed gaat met de Bakkerij van K. H. Boonzaaijer. De winkel is rigoureus verbouwd en om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen heeft men inmiddels de beschikking over maar liefst acht (8!) bakfietsen. De stevig gezette wortels zijn herkenbaar hun vruchten aan het afwerpen. De firmanaam ‘Brood- en Banketbakkerij K H Boonzaaijer’ bestaat nog steeds.

 

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *