De Zuilense kerstboomverbranding

Utrechts Nieuwsblad 2 januari 1957

Kerstboomverbranding in Utrecht-Noord

De jaarlijkse kerstboomverbranding in Utrecht-Noord, georganiseerd door de kindervereniging Mariëndaals Belang in samenwerking met de stichting gemeenschap Zuilen zal plaats hebben hedenavond om 19.30 uur op een terrein tussen de Adriaan Mulderstraat en de Dr. Plesmanlaan.

De Zuilense vrijwillige brandweer zal deze keer medewerking verlenen.

Er wordt in optocht met de kerstbomen naar het verbrandingsterrein gelopen onder vrolijke muziek van het Zuilens fanfarecorps.

Vertrek 19 uur van de Sweder van Zuylenweg, hoek Van Egmontkade, waanra onderstaande route zal worden gevolgd: Sweder van Zuylenweg, Balderikstraat, St.-Winfridusstraat, St.-Bonifaciusstraat, Swammerdamstraat, F. Koolhovenstraat, C. van Maasdijkstraat, A.H.G. Fokkerstraat, Prins Bernhardlaan, Dr. Plesmanlaan.

Bij het vliegermonument aan de C. van Maasdijkstraat zal de jeugd van Mariëndaal zich 19.15 uur bij de stoet aansluiten.

Kerstboomverbranding Mariëndaal

Fotobijschrift: Een bijzondere vorm van brandstofaanvoer. De buurtvereniging Mariëndaals Belang heeft al heel vroeg in haar bestaan een kerstbomenverbranding ingesteld die ook voor niet leden open stond. Dat daarvoor in de jaren ’50 grote belangstelling bestond ziet u op deze foto wel.

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *