Waar zijn de winters gebleven?

Utrechts Nieuwsblad 4 januari 1964

Winterse last drukt Utrecht zwaar

Voorzichtigheid in het verkeer voorkomt erger

Opnieuw ging Utrecht donderdag gebukt onder de lasten van de winter. Na de sneeuw en de storm uit het oosten kwam de regen, die de wegen spiegelglad maakte. Des avonds was er bijna geen verkeer mogelijk.

De politie moest van 21 uur af de surveillance per auto staken. Het was te gevaarlijk om te rijden. Alleen wanneer iemand snelle hulp inriep, werd een auto de poort uitgestuurd. De surveillance te voet vond normaal doorgang.

… Omstreeks 18 uur gleed in de Professor Wattjesstraat de 56-jarige mevrouw A. van Gend-Dekker, Amsterdamsestraatweg 791 bis, uit. Zij brak haar linker onderarm en ging naar het Academisch Ziekenhuis …

 

Prof. Wattjesstraat

Fotobijschrift: De Prof. Wattjesstraat te Zuilen. Deze straat werd aangelegd in het verlengde van de De bazelstraat. Omdat die straat genummerd werd vanuit de Lelimanstraat, moest voor deze ‘verlengde De Bazelstraat’ een andere naam gevonden worden. Het werd – in deze wijk waar de straten vernoemd werden naar architecten – dus Prof. Wattjes. De foto komt uit de collectie van Het Utrechts Archief.

 

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *