De verkoop is van start! Mijn 90ste boek!

Vanaf vandaag, 15 december start de verkoop van mijn 90ste boek over de geschiedenis van Zuilen.

Bij de Werkgroep Directe Voorzieningen van de gemeente Utrecht leefde het idee om de rijke Zuilense geschiedenis van Zuilen onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Zo ontstond uiteindelijk een muurschildering op de muur van de flat op de hoek Amsterdamsestraatweg-St.-Ludgerusstraat. Daarop schilderde kunstenaar Jos Peeters niet alleen de plattegrond van Zuilen, hij verlevendigde deze met 77 aandachtspunten uit de Zuilense geschiedenis. Vandaar de naam van dit boekje:

DE GESCHIEDENIS VAN ZUILEN OP 30 M2
GESCHILDERD DOOR JOS PEETERS

Het werd een boekje met 180 pagina’s, een voorwoord van wijkwethouder Klaas Verschuure en een eplioog van Jos Peeters, het verhalen over de 77 items werd aan mij overgelaten.

Dus mocht ik de verhalen vertellen. Van Slot Zuylen, via Mondaccordeonvereniging ‘Ons Genoegen’, de kermis op de St.-Josephlaan, kerken, de Ronde van Zuilen, Werkspoor, Demka, de Borstelfabriek, Jachtwerf ‘De Klop’, scholen, Elinkwijk, Hercules, HMS, naar de schaapsherder van Zuilen, Geurt van den Brink.  Kortom, alle 77 items passeren de revue. Naast een pagina tekst per item vindt u op de andere bladzijde twee foto’s: de foto die door Jos Peeters gebruikt werd om te vertalen in de muurschildering en het resultaat dat op de muur is terechtgekomen.

Ben er trots op. Niet alleen omdat het mijn 90ste boek geworden is, maar óók dat het verkocht kan worden voor slechts 10 euro per stuk!

Beperkte oplage, dus…

Het boek is te koop in het Museum van Zuilen aan de Amsterdamsestraatweg 569 (te Zuilen natuurlijk). We zijn open: woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur.

Mijn 90ste boek!

 

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *