Oud Nieuws 24 juli 1967

Achtjarig meisje in A.-Rijnkanaal verdronken

Nautilus bergt het stoffelijk overschot uur na ongeluk.

(Van een onzer verslaggevers)

UTRECHT – De achtjarige Jacqueline Madeleine Maria Werkhoven, Jan van Zutphenlaan 6 te Utrecht, is zaterdagmiddag omstreeks 13.45 uur in het water van het Amsterdam-Rijnkanaal gevallen en verdronken. Reddingspogingen van enkele voorbijgangers alsmede dreggen van de Utrechtse politie en van burgers hadden geen succes. Twee leden van de onderwatersportvereniging duikteam Nautilus vonden tenslotte het stoffelijk overschot dicht onder de wal, en brachten één uur na het ongeluk aan de oppervlakte.

Samen met haar zusje speelde Jacqueline op het enigszins steile dijkje langs het kanaal, ter hoogte van het perceel Amsterdamsestraatweg 1045, en keken zij naar de passerende schepen. Op zeker ogenblik verloor het achtjarig Utrechtse meisje haar evenwicht en gleed in het water. Voorbijgangers die het ongeluk bemerkten, de heren W.C. Miltenburg en A.Ph. Laven (28) beiden uit Utrecht en mejuffrouw D. Boogaerds (15) uit Maarssen sprongen te water maar hun reddingsacties hadden helaas geen succes.

Om 13.50 uur is de Utrechtse politie gewaarschuwd die bijzonder snel op de plaats van het ongeluk, tegenover het Elinkwijk-terrein was. Ook het dreggen van de politie en van burgers leverde niets op. Inmiddels arriveerde de gealarmeerde hoofdtrainer van het Utrechtse duikteam Nautilus de heer W. Wallaart uit De Bilt, die zijn uitrusting in gereedheid bracht en om 14.25 uur in het water sprong. De eerste duiken hadden geen succes, het water is ter plaatse vier meter diep en het zicht is uiterst beperkt.

Enkele minuten later kwam een tweede lid van Nautilus, de heer J. Oepkes uit Zeist, zijn collega te hulp. Hij dook om 14.40 uur in het water. Zes minuten daarna gaf de heer Wallaart het sein dat hij het stoffelijk overschot van het meisje had gevonden. Juist op dat moment naderde een Utrechtse politieboot die het lijkje aan boord nam.

Tientallen Utrechters waren getuige van de activiteiten van de beide duikers, die na een korte periode van gezamenlijke verkenning hun moeilijke en trieste werk snel voltooiden.

Tientallen Utrechters waren zaterdagmiddag getuige van de pogingen het stoffelijk overschot van het verdronken meisje te bergen.

De twee leden van het duikteam Nautilus beginnen hun werkzaamheden.

 

 

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *