Twee jubilarissen bij Werkspoor

Twee jubilarissen bij Werkspoor

Oud Nieuws 7 januari 1957

Twee jubilarissen bij Werkspoor

Beiden kregen het eremetaal

(Van een onzer verslaggeefsters)

Voor de heren C.F.J. Diemel, St.-Ludgerusstraat 13 bis en J.P.J. Vernes, Boomgaardlaan 28, beiden te Utrecht, was het vandaag een bijzondere dag.

Zij ontvingen uit handen van burgemeester C.A. de Ranitz van Utrecht de eremedaille in brons, verbonden aan de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Diemel is schaver en viert vandaag zijn vijftigjarig jubileum. Hedenochtend werd hij in de ontspanningszaal van de fabriek gehuldigd. Namens de directie werd hem een radiotoestel aangeboden. Van het personeel kreeg de heer Diemel een rookstoel.

De heer Vernes was op 25 december 1956 40 jaar als kernmaker in dienst van Werkspoor. Zijn jubileum werd toen reeds intern gevierd. Adjunct-directeur J. van Zwet opende de gezellige bijeenkomst, in de Werkspoorfabriek waarbij ook de voorzitter en de secretaris van de fabrieksraad aanwezig waren.

Burgemeester De Ranitz wenste de beide jubilarissen geluk met hun goede werk bij een goede werkgever, in een stad, die ook industrieel vooruit tracht te komen.

De heer Van Zwet dankte de burgemeester voor zijn komst. ,,Vroeger, toen we nog bij Zuilen hoorden, gebeurden alle uitreikingen op Koninginnedag. Ik ben blij, dat u op de dag zelf komt”, aldus de heer Van Zwet.

De heer Diemel blijft tot september in dienst van Werkspoor, de heer Vernes gaat voorlopig nog niet bij Werkspoor weg.

Jubilarissen bij Werkspoor

Burgemeester de Ranitz van Utrecht reikte vanochtend in de Werkspoorfabrieken te Utrecht twee maal de ere-medaille in brons, verbonden aan de orde van Oranje-Nassau uit. De heer C.F.J. Diemel ontving deze onderscheiding voor 50 jaar, de heer J.P.J. Vernes voor 40 jaar trouwe dienst. Van links naar rechts: mevrouw Vernes, mevrouw Diemel, de heer Diemel, de heer J. van Zwet, adjunct-directeur van Werkspoor, de heer Vernes en burgemeester C.J.A. de Ranitz van Utrecht.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *