Stichting Museum van Zuilen heeft nieuwe voorzitter

De Stichting Museum van Zuilen heeft vanaf vandaag, 2 november 2016. een nieuwe voorzitter, de in heel Zuilen bekende Marcel Reijmerink.

In het jaar 2000 was de door mij verzamelde collectie over de geschiedenis van het oude Zuilen al zodanig gegroeid dat een duurzame oplossing voor het bewaren moest worden gezocht. Die werd gevonden in de oprichting van de Stichting Museum van Zuilen.

Maar… wie vraag je dan om in het bestuur plaats te nemen? Daarvoor kreeg ik het advies om het (ook) te zoeken in het rijtje notabelen ‘van toen’. En zeg nou zelf, wie is er ‘notabeler’ dan een notaris!

Dus de eerste man die ik belde was de oud-notaris van Zuilen, Jan Willem Koch. Op mijn schoorvoetende vraag of hij in het bestuur van de stichting wilde plaatsnemen antwoordde hij dat hij het een eer vond!

De Stichting Museum van Zuilen werd opgericht per juni 2001. De eerste jaren was het vooral een ‘slapende’ stichting, maar toen acht jaar geleden het museum echte vormen aannam, werd er ook serieus vergaderd.

Vorig jaar aanvaarde Jan Willem het voorzitterschap, omdat ik terug moest treden uit die functie. Daarbij vroeg de inmiddels 85-jarige Jan Willem wel, om uit te zien naar een opvolger, gezien zijn leeftijd.

Die hebben we gevonden – Marcel Reijmerink, vond het óók een eer! – en bij de op 2 november gehouden bestuursvergadering is na ruim 15 jaar Jan Willem Koch teruggetreden uit het bestuur.

Het bestuur van de Stichting Museum van Zuilen heeft de heer Jan Willem Koch per die datum benoemd tot ere-voorzitter van genoemde stichting.

Jan Willem Koch (links) krijgt de oorkonde waarin hij wordt benoemd tot ere-voorzitter

Jan Willem Koch (links) krijgt de oorkonde waarin hij wordt benoemd tot ere-voorzitter

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *