Schaken op school, ook in Zuilen

Over de mogelijkheden van het schaken op scholen in Zuilen lezen we in het Utrechts Nieuwsblad van 1 februari 1954

Schoolschaken

Vanaf heden tot en met 10 Februari a.s. kunnen inschrijvingen voor het SGS-Schoolschaakkampioenschap worden ingediend bij de wedstrijdleider van de SGS, de hr. M.M. Schoep, Prins Bernhardlaan 40 A I te Utrecht.

Er wordt gespeeld in twee categorieën, waarvan A de sterkere teams en B de zwakkere teams zal omvatten. Men is vrij om in te schrijven voor de categorie van zijn keuze, met dien verstande dat ploegen, die spelers bevatten uit de 4e, 5e en/of 6e klas Gymnasium, Lyceum, HBS e.d. niet mogen inschrijven voor categorie B.

Voorts moeten de deelnemers op 1 September 1932 of later geboren zijn. De teams zullen uit 8 spelers bestaan.

Schaken

Schaken was een in Zuilen zeer gewaardeerde sport. De Schaakclub ‘Oud Zuylen’ telde vele leden. En ook bij Werkspoor en Demka hadden de personeelsverenigingen een grote schare leden in de boeken staan. Zuilen was (Utrecht is) trouwens de enige gemeente in ons land met een wijk waar de straten werden vernoemd naar schaakstukken. De oorspronkelijke wijk (Het Schaakwijk) is gesloopt en de nieuwe straten kregen andere namen, maar wel ‘schaakspelgerelateerd: het Grootmeesterplein, de Paardensprongstraat, en natuurlijk het winkelcentrum Rokade.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *