Rolschaatsen op het Queeckhovenplein, mag dat?

Rolschaatsen – het huidige skeeleren – was begin tweede helft vorige eeuw mateloos populair. Er werden spaciale rolschaatsbanen aangelegd waarvan druk gebruik werd gemaakt. Maar het overleg over de aanleg (op het Queeckhovenplein) liep niet altijd op rolletjes, getuige dit bericht uit het Utrechts Nieuwsblad van 29 augustus 1962

Gemeenschapsraad Zuilen

Misverstanden niet van de (rolschaats) baan

Sombere gedachte van de heer Dirks

De beraadslaging over de moeilijkheden rond de rolschaatsbaan aan het Queeckhovenplein ging dinsdagavond in de Zuilense gemeenschapsraad niet op rolletjes. Feitelijk moest men alleen ja of nee zeggen of de rolschaatsclub Olympiade bij de lessen die op deze baan zullen worden gegeven, ook muziek mag maken. Het sentiment ging echter meespreken, men ging nakaarten en zei toen veel meer.

Bij deze rolschaatsbaan zijn bejaardenwoningen. Enkele bewoners klagen steeds over de baan, anderen vinden het prachtig. De baan is onlangs van een bitumenlaag voorzien en het lawaai is nu drastisch verminderd. En tegen het maken van (zachte) muziek bleek in de gemeenschapsraad eigenlijk ook geen bezwaar te zijn, wanneer dit in beperkte mate zou gebeuren.

Toen kwamen echter de misverstanden. De heer Hoeflaken (Chr. Part.) ging praten over te houden wedstrijden en concoursen; de heer Van Noord (KVP) zag al juichende massa’s rond de baan en soms van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat hierdoor een grote drukte voor de bejaardenwoningen. De heer Van der Slot (PvdA) meende dat men een en ander best aan de vereniging kon overlaten, die men vooraf niet de handen moest binden, voor ze iets had kunnen presteren.

Uit de discussies bleek echter overduidelijk dat geen der leden van de gemeenschapsraad een flauw idee had wat een kunstrolschaatsclub eigenlijk beoogt. Het was daarom een goed idee van voorzitter De Wilde voor te stellen, dat men eerst eens met het bestuur van Olympiade zou gaan praten.

Afscheid

Drie leden van de oude gemeenschapsraad zullen in de nieuwe raad niet terugkeren: de heren Heuvel, De Zeeuw en Dirks. Zij werden voor hun werkzaamheden bedankt. De epiloog van de heer Dirks (Zuilens Belang) loog er niet om. Hij zag de gemeenschapsraad toch geen lang leven meer beschoren en ging daarom liever zelf weg, zei hij. Ik had gedacht dat u dat ook zou doen, voegde hij de „zittenblijvers” toe.

 

 

 

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *