Over een Natuurspel in het Julianapark.

Lijkt me best voor herhaling vatbaar: een puzzeltocht – natuurspel – dat zich gedurende twee maanden afspeelt in het Julianapark. En… hoe meer deelnemers, hoe groter de te wiinnen prijs! Goed bedacht. We lezen er alles over in het Utrechts Nieuwsblad van 30 juni 1965

Natuurspel in Julianapark

Evenals vorige jaren, heeft de gemeentelijke commissie plantsoenbescherming te Utrecht voor de zomervakantie weer een Natuurspel georganiseerd, dat zich dit jaar geheel in het Julianapark zal afspelen. Het begint donderdag 1 juli, einddatum dinsdag 31 augustus.

Men kan aan dit spel meedoen door voor een kwartje een deelnemersboekje te kopen bij het stadhuis, kamer 53, VVV-bureau Rijkade, bij de speeltuinleiders van Transwijk, Merwedekade, Boisotstraat, Jong Leven (Stauntonstraat), Cervanteslaan en Bankaplein, bij de gemeentelijke inspectie lager onderwijs, Wilhelminapark 27a en het voormalig gemeentehuis van Zuilen.

Het boekje bevat naast de voorgeschreven wandeling door het Julianapark 22 vragen, die met goed observeren en enige kennis van de omgeving volgens de gemeente, niet zo heel erg moeilijk te beantwoorden zijn.

Hoe meer inzendingen er bij het bureau jeugdzaken van het stadhuis binnenkomen, of liever gezegd hoe meer deelnemersboekjes er worden verkocht, des te waardevoller zijn de prijzen. De eerste prijs is 35 procent van de totale opbrengst van de boekjes, de tweede prijs 25 procent en de derde prijs 15 procent. Verder is er een aantal kleinere prijzen ter gezamenlijke waarde van 10 procent van de opbrengst.

Natuurspel

Mevrouw van der Horst in het Julianapark bij de papagaaien. Het lijkt alsof zij zegt: ‘Kijk, dat is nou een papegaai…’ Dat zou natuurlijk heel mooi passen bij dit knipsel, maar ja, de foto is helaas zonder geluid. (En ze heeft ook geen boekje in de hand, dus ik denk niet dat zij meedoet aan het natuurspel.) Overigens: heeft iemand nog zo’n boekje bewaard? Daar maakt u het Museum van Zuilen heel blij mee! 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *