Oud Nieuws15 september1966

Agent trad op als slangenbezweerder

(Van een onzer verslaggevers)

UTRECHT – Het deed even denken aan een tafereel uit de Z-cars, populaire t.v.-serie over de Engelse politie, toen er een giftige slang was ontsnapt en autodieven het slachtoffer werden. Gelukkig ging het in Utrecht heel wat vreedzamer toe, maar een echte slang was het wél. Woensdagmiddag kwam bij de meldkamer van de Utrechtse politie het bericht dat er zich vermoedelijk een slang bevond in de tuin van de 56-jarige onderwijzer E.W.C. Schreij, Prinses Beatrixlaan 55.

Inderdaad ontdekten de politiemannen een slang in een heg, een afscheiding tussen twee tuinen. Het reptiel had een lengte van een meter. Agent P. van der Kemp ontpopte zich als slangenbezweerder. Hij pakte met een houten wastang de slang achter bij de kop en deed het geheel voorzichtig in een plastic zak.

Brigadier B. van Dijk van het Bureau Rodebrug verklaarde onmiddellijk dat het hier een zeldzame ringslang betrof. Het Zoölogisch laboratorium in Utrecht werd gewaarschuwd, waar men zich over de slang ontfermde. Met erkentelijkheid werd vastgesteld dat de politie bij deze zeldzame vondst het laboratorium niet vergeten heeft.

Fotobijschrift: De fotograaf was bang voor slangen denk ik, dus… wél de Prinses Beatrixlaan, maar géén slangen.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *