Oud Nieuws Werkspoor Courant 31 mei 1957

Overdracht eerste treinstel Trans Europ Express bij W.S.U.

Het eerste treinstel van de T.E.E. – de naam voor deze treinen die op 2 juni a.s. in de dienstregeling worden opgenomen is al aardig ingeburgerd – werd op 4 mei j.l. te Utrecht overgedragen aan vertegenwoordigers van de Schweizerische Bundesbahnen en de Nederlandse Spoorwegen. Deze overdracht, die door Ir. van Zwet geschiedde, had een officieel karakter en aan de vertegenwoordigers der beide Spoorwegmaatschappijen die straks voor gezamenlijke rekening de treinstellen gaan exploiteren, werd een fraaie oorkonde als herinnering aangeboden.

Behangen met de vlaggen van Zwitserland en Nederland kwam de trein de koppelloods van de fabriek te Utrecht uitrijden, waarmee de symbolische overdracht geschiedde. De heer van Zwet constateerde bij de overdracht dat “op de vierde mei 1957 de schoonste trein ooit door fabrikanten vervaardigd aan de opdrachtgeefsters werd overgedragen’’ en verbond hieraan de wens dat de T.E.E.-treinstellen zo uitstekend zullen voldoen dat men zich zal moeten haasten een aanvullende opdracht te verstrekken.

Fotobijschrift: Toch wel een beetje de trots van Werkspoor: de Trans Europa Express rijdt de fabriek uit. Een van de mooiste treinen ooit, concurentie voor het vliegtuig (toen niet gelukt) waarin de conductrices ‘stewardessen’ werden genoemd. 

Fotobijschrift: voorblad van een folder ter promotie van het reizen met de TEE. (werd al gefotoshopped: de ‘Scharfenberg koppeling zit gespiegeld.)

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *