Oud Nieuws 8 mei 1953

Kaarten in het Julianapark

Aan de bejaarden verboden

Er heerst enige ontstemming onder de talrijke bejaarden mannen, die des middags het Julianapark aan de Amsterdamsestraatweg bezoeken om daar een kaartje te leggen. Onder alle weersomstandigheden, bij sneeuw, hagel, regen en storm waren zij present, terwijl sommigen zelfs per invalidenwagentje arriveerden, en dit al jaren achtereen.

Vorig jaar werd bij de muziektent in het park een aardig zomerhuisje geplaatst, naar veler mening om de oudjes terwille te zijn. Vandaar dat enkele banken in het park door de oudjes werden gebruikt, doch het merendeel der bejaarden beoefende het spel staande en leunde tegen de muziektent.

Thans echter is hun het kaartspelen in het park verboden. En de bejaarden zijn niet van plan daarin te berusten. Het ligt in hun voornemen, zich met een adres tot de Utrechtse raad te richten.

Fotobijschrift: Van de bovenstaande heren die niet mogen kaarten in het Julianapark ontbreken de foto’s. Dit is een wat ouder plaatje. Hij stond in het blad ‘Utrecht in woord en beeld’ van 14 september 1934 en de redactie schreef bij deze foto: ‘Vijf ouwe heeren op een bankje, daar zal heel wat afgepraat worden. De dames hebben wel den naam, dat ze babbelachtig zijn, maar vlak de heeren der schepping ook niet uit!’.

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *