Oud Nieuws 7 september 1960

Grote schade door voetballen op straat

Een gescheurde bovenlip, verstuikte duim, een bloedneus, een hersenschudding, een vernield polshorloge, beschadiging van kleding en twee bromfietsen. Dit alles werd dinsdagmiddag veroorzaakt door een gewone bal.

De bromfietsers waren de 32-jarige stoker P. H. te Utrecht en zijn vrouw, de 31-jarige mevrouw A.M.F. H.-G. Zij reden in de richting van de Amsterdamsestraatweg over de Sweder van Zuylenweg, waar de 17-jarige leerling-meubelmaker Teun Jan den Hartoog en de 14-jarige scholier Adriaan Straus aan het voetballen waren.

De heer H. kreeg de bal onder zijn voorwiel. Daardoor viel hij met zijn brommer tegen die van zijn vrouw. Beiden vielen op het wegdek. Het vierjarige dochtertje van het echtpaar werd met een hersenschudding naar het Academisch Ziekenhuis gebracht. Tegen de voetballers is proces-verbaal opgemaakt.

Fotobijschrift: De Sweder van Zuylenweg rond de jaren zestig van de vorige eeuw. Rechts op de hoek zat de kruidenierswinkel van Kayim.

 

Facebook reacties

2 gedachten over “Oud Nieuws 7 september 1960

 1. Hallo
  Wij hebben rond de jaren 60 op de hoek Amsterdamse straatweg 4 gewoond, hoek, ik meen binnenweg naar oud zuilen, langs de kaninefabriek, met in de bocht een zigeunerkamp en een molen, tegen over de UTDelfia, op ons rijtje waren onder andere een Smit met benzinepomp een kruidenier een cafe, en als laatste een boerderij, net voor de brug richting maarssen.
  Heeft iemand hier nog weet of foto’s van?
  b.v.d. Jaap

  • Daar is materiaal van, en ook een foto van de molen en de benzinepomp. Echter, we zijn dicht, dus voor foto’s moet ik u doorverwijzen naar de site van Het Utrechts Archief (zoeken op beeldmateriaal, Amsterdamsestraatweg).
   ‘Op het laatste stuk van onze wandeling aan de oneven kant van de Amsterdamsestraatweg komen we ook nog twee boerderijen tegen, op nummer 1107 die van J.W. Kleinveld en van D.C. de Ridder, nummer 1249 ‘Nieuw Meerwijk’. Achter hun boerderijen strekken de landerijen zich uit en geven u een fraai vergezicht. Indien u uitgekeken bent, gaan we verder op de grens met Maarssen te bereiken. We komen dan ook nog langs de smederij van de Wed. van Dommelen. Hier worden ook auto’s verhuurd en er wordt in rijwielen gehandeld. Mej. Van der Horst is haar naaste buurvrouw. Zij is kruidenierster. Haar man was parlevinker op ’t kanaal!
   Dat is de heer Van der Horst noodlottig geworden. Op een kwade dag in januari 1902 raakte hij te water en verdronk daarbij. Enkele huizen verder vinden we dan melkhandelaar Griffioen die de laatste Zuilense ondernemer is aan de Amsterdamsestraatweg vóór we het bordje ‘Maarssen’ tegenkomen. We staan dan bij nummer 1333.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *