Oud Nieuws 4 september 1961

Carnavalsfeest van de Rollende Rijders

De zon heeft zaterdag zijn volle medewerking verleend om het carnavalsfeest op de rolschaatsbaan van De Rollende Rijders aan de Prinses Margrietstraat te Utrecht te doen slagen. Vijf jaar bestaat deze vereniging, vandaar dit feest voor de veelal jeugdige leden. Zij hadden zich bijzonder uitgesloofd bij het bedenken van aardige kostuums. Veel ouders zijn er ongetwijfeld druk mee geweest om die kleding te vervaardigen.

Het draaiorgel De Drie Pruiken zorgde voor de muzikale carnavalssfeer, de jeugd draaide rondjes op de baan en paradeerde voor de juryleden. Niemand werd teleurgesteld, want de feestcommissie zorgde ervoor dat iedereen met een prijs naar huis kon gaan.

De eerste prijzen werden als volgt verdeeld: groep B (tot 7 jaar): 1 D. Bartels (2 jr. Hawaiianmeisje); 2 U. Peek (Oosters meisje); 3. J. v. Dijk (telefoon).

Groep C (tot 10 jaar): 1. W. Heiligenberg (prins carnaval); 2. A. Hoenderdaal (roodkapje); 3. I. v. Erve (Hawaiian meisje).

Groep D (tot 13 jaar): 1. R. v. Oord (Japanse); 2. B. de Korte (revuekoningin); 3. T. Mante (zigeunerin); groep E (tot 18 jaar): 1. J. Edelbroek (toreador); 2. D. Verheul (oosterse jongen); 3. J. v. Balen (lieveheerbeestje).

Groepen: 1. Hawaiian; 2. Wilhelm Tell; 3. Skigroep.

Alle leden van De Rollende Rijders verzamelen zich in het Pastoor Schiltehuis, waar de voorzitter van de feestcommissie, de heer Stellaard en DRR-voorzitter H. Hoekstra het woord voerden. De leiders werden gehuldigd, de heer C. Verheul werd voor zijn vele activiteiten extra in het zonnetje gezet en ieder lid kreeg een aardewerkbeker, waarin het DRR-embleem was verwerkt.

Het feestprogramma bracht onder ander Dickey Bos als jongleur, Charles op de bal en de oosterse show van Delcampo. Met een dansje werd het eerste lustrumfeest afgesloten.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *