Oud Nieuws 4 juli 1950

FEESTELIJKHEDEN TE ZUILEN

Wat er verder te doen was. Afgezien van de opvoering van het Openluchtspel was het gisteren ’n betrekkelijk kalme dag. Des morgens om 9 uur begonnen in het Julianapark de kinderspelen, en hoewel het weer niet al te gunstig was en zo nu en dan een buitje de vreugde even kwam verstoren, werden door zowel de grotere als kleinere jeugd enige prettige uurtjes doorgebracht.

Opgeluisterd door de Harmonie St. Salvator werd des avonds 8 uur de korfbalwedstrijd SMS-DVS gespeeld. Een aantrekkelijke strijd, maar…. zonder doelpunten, die vrijwel altijd een attractie vormen. Overigens gaf het gelijke spel de krachtsverhouding goed weer. Voor de opluistering zorgde de Harmonie St. Salvator.

De Mondaccordeonver. “Ons Genoegen” gaf vervolgens een concert, waarvoor ondanks de koude avond een goede belangstelling bestond. De goede indruk, op haar laatste uitvoering gewekt, werd volkomen bevestigd. Men is met de “modernisering”, als we het zo mogen noemen, goed gevorderd.

Des avonds hebben we de fiets gepakt en een tochtje naar oud-Zuilen gemaakt om de verlichting in ogenschouw te nemen. Men heeft zowel aan de Vechtzijde als op de Zuilense laan een slotpoort geplaatst, terwijl naast de moderne wijze van verlichting ook de oude er is. Zo had men langs de Vechtzijde grote turven aangebracht. Deze werden met petroleum overgoten en in brand gestoken. Een aardig idee en een aardig gezicht. Ook de oud-Hollandse herberg had een verlichting. In het nieuwe Zuilen is een fraaie verlichting aangebracht door Mariëndaals Belang, welke een feërieke indruk maakt. Verder zijn de fraaie verlichtingen in de St.-Winfridusstraat, St.-Bonifaciusstraat, Lelimanstraat enz. Het gebouw van het Groene Kruis is fraai belicht, en ook de diverse winkels hebben aan de “illuminatie” de nodige aandacht besteed.

Fotobijschrift: Van de vele festiviteiten een keuze moeten maken. Het werd een foto van de Utrechtse Christelijke Korfbalvereniging ‘Sport Maakt Sterk’ (SMS, onder de leden rouleerde de koosnaam ‘Sjans Met Succes’.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *