Oud Nieuws 3 mei 1940

D.M.K. tegen militair elftal

Aan de zomeravond-competitie voor bedrijfsvoetbal, wordt dit seizoen deelgenomen door D.M.K. (personeel van de staalfabriek D.E.M.K.A.). Daar op genoemde fabriek een groot aantal jonge arbeiders werkt, is het haast vanzelfsprekend, dat er vele K.N.V.B.-voetballers onder zijn. Ongetwijfeld zal D.M.K. een sterke combinatie zijn.

Zaterdagmiddag a.s. om half zes wordt er een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen een sterk militair-elftal, op het gemeentelijk sportterrein aan de Marnixlaan. Voor deze wedstrijd heeft “Holland” zijn terrein geheel belangeloos beschikbaar gesteld. Alle militairen hebben voor deze wedstrijd vrije toegang.

Fotobijschrift: Het werd na de Tweede Wereldoorlog een echte ‘Personeel Vereniging Demka’. De bovenstaande heren spelen voor de afdeling Machine Werkplaats tegen de Walserij. Een en ander vond plaats op 30 augustus 1952 en de wedstrijd eindigde in een 0 – 0 stand. In het nemen van strafschoppen bleken de jongens van de Walserij het beste. In de middelste rij rechts zien we Ab van Hoorn. Op de derde plaats van links zien we de heer Paasse. De wedstrijd werd gespeeld op het terrein van voetbalvereniging Elinkwijk.

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *