Oud Nieuws 29 mei 1947

STRENG OPTREDEN

De politie te Zuilen blijft streng optreden tegen hen, die de openbare weg als vuilnisbelt gebruiken. Ditmaal was het mevr. van L. in de v. Meelstraat, die daarvoor een proces-verbaal kreeg en onder hilariteit van de straatbewoners het vuile boeltje moest opruimen.

Wat het voetballen op straat betreft: het aantal klachten over stukke ruiten is legio. Er zal nu in het vervolg niet meer gewaarschuwd worden doch direct proces-verbaal worden opgemaakt en de bal zal in beslag genomen worden.

En nu het warme weer is ingetreden en er veelvuldig wordt gezwommen in de Keulsche Vaart maakt vooral de jeugd zich aan een nieuw euvel schuldig: het lopen over de spoorbrug. Toen de brugwachter dit wilde verbieden, werd hij uitgejouwd en bedreigd. De politie moest eraan te pas komen en zal niet schromen, zo nodig in het vervolg doortastend op te treden.

En dan is er nog een euveltje, waaraan ook ouderen zich schuldig maken: het lopen op de gras en bloemperken. De gemeente doet haar best, straten en parken zoveel mogelijk in aantrekkelijke staat te brengen; de politie zal dit streven steunen en overtreders verbaliseren.

Fotobijschrift: Twee agenten, waarvan een de heer Van Dam moet zijn (foto gekregen van zijn dochter). Kenteken van de auto komt nog niet voor in de collectie tot op heden.

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *