Oud Nieuws 28 april 1948

TWEE AANRIJDINGEN

H.J.A.M. reed met zijn auto op de Amsterdamsestraatweg bij Zuilen, toen uit de uitrit van Boshuis een andere auto kwam gereden. De bestuurder van laatstgenoemde voertuig keek niet voldoende uit. Het gevolg was een flinke botsing. De materiële schade was zeer belangrijk.

Eveneens op de Amsterdamsestraatweg stond een auto stil, terwijl van de ene kant twee wagens en van de andere zijde er een naderde. Laatstgenoemde liet een van de twee anderen passeren, doch wilde toen verder gaan, daar hij de 2 e auto van tegenovergestelde richting waarschijnlijk niet had gezien. Een flinke botsing was het gevolg, zeer belangrijke materiële schade, doch gelukkig geen persoonlijke ongevallen.

Fotobijschrift: Amsterdamsestraatweg 609 bis. In de deuropening staat mej. van Ieperen. Zij woonde boven de Brandstoffenhandel ‘Boshuis’ van het bovenstaande artikel, die dus in het pand beneden was gevestigd. Zo kon je het bedrijf wel een naam geven, maar gebruikelijker was het in de volksmond ‘kolenboer’. Net zoals bij de foto’s die we zagen van de Electrische Melkinrichting, dat was de ‘melkboer’, de Volendammer Vishandel was de ‘visboer’ en Aardappelen, Groente en Fruit werden geleverd door de ‘groenteboer’. (En als nou iemand zich ‘boer’ zou mogen noemen dan is het wel de groenteboer natuurlijk!)

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *