Oud Nieuws 23 augustus 1958

Rob van de Werf leert schermen

Mijn opstel gaat over schermen. Weet u waarom ik daar zomaar over begin? Dat zal ik u vertellen.

Anderhalf jaar geleden hoorde ik van een vriendje, dat ook bij mij in de straat woont, dat hij schermles kreeg. Dat vond ik echt iets voor mij.

Ik ging aan mijn vader en moeder vragen of ik ook op schermen mocht. Ja hoor, die vonden het goed. Ik was natuurlijk erg blij. De week daarop ging ik erheen.

De lessen worden gegeven in het Geb. voor Kunsten en Wetenschappen aan de Mariaplaats. Je moet eerst twee trappen op en dan nog een smal wenteltrapje. Eindelijk waren we er. Toen ik binnenkwam zag ik meteen een heleboel wapens aan de muur hangen. Daar kwam de schermmeester al naar mij toe. Hij heet Adam Bela. Hij is een Hongaar.

Mijn vader vroeg of ik bij hem les kon nemen. Dat vond hij goed en dus was ik toen op schermen. We begonnen met voetenwerk. Dat ging zo een half jaar door. Maar toen kregen wij een floret in handen en moesten we echt beginnen.

Schermen is een heel mooie sport maar de training ervoor is erg moeilijk. In het begin had ik dan ook erge pijn in mijn benen. Nu heb ik er helemaal geen last meer van. Ik ga dolgraag naar de lessen toe. Onze club heeft een vaandel gekregen en een naam “Het doorboorde masker”.

Rob van de Werf

Prinses Beatrixlaan 6

Utrecht-Noord.

Deze foto plaatste men bij het bovengenoemd artikel

 

 

 

 

 

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *