Oud Nieuws 2 augustus 1955

Pool ging rivaal met mes te lijf

(Van onze correspondent)

UTRECHT. Dinsdag.

In de nacht van Zondag op Maandag vond op de Marnixlaan te Utrecht een ernstige steekpartij plaats tussen een Pool, zijn rivaal in de liefde en een te hulp schietende voorbijganger.

De 26-jarige Pool R. S. uit Utrecht leefde reeds enige tijd gescheiden van zijn vrouw, doch hij werd nog geregeld in de buurt van het woonhuis van zijn gewezen echtgenote gesignaleerd In de nacht van Zondag op Maandag werd de ex-echtgenote met een auto door de 23-jarige W. G. thuisgebracht. De Pool wachtte de auto op bij het v. d. Werfplein. Hij sprong op de motorkap en liftte zo een eindje mee.

Toen B. stopte, sprong de Pool van de auto, rukte het portier open en met een mes ging hij in de auto de chauffeur te lijf. Hij bracht hem steken in het hoofd, borst en armen toe. De 20-jarige J.J. S., die juist passeerde en getuige was van het tumult, kwam te hulp.

Hij werd door de Pool met een messteek in de linker onderarm ontvangen. De Pool nam daarna de vlucht. De inmiddels toegesnelde politie hield hem na enig zoeken aan. Het bebloede mes werd later teruggevonden.

De Marnixlaan in de tijd dat hij nog geen onderdeel van de ringweg rond de stad Utrecht is.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *