Oud Nieuws 19 november 1962

 

Meisje (14) redt kleuter

Dinsdagmiddag omstreeks 15 uur werd de politie gewaarschuwd dat er in de vijver aan het Nifterlakeplantsoen te Utrecht een meisje lag. Toen de politiemannen er arriveerden, zagen zij inderdaad een meisje op de wal klimmen. Zij was echter niet degene die in het water was gevallen, maar de redster. Dit meisje, de 14-jarige Antonia Ketelaars, die Nifterlakeplantsoen 1 woont, had kort tevoren een jongetje enkele meters van de kant in de vijver zien liggen. Zij had zich geen moment bedacht en was het koude water ingesprongen. Net toen zij het jongetje, de 2-jarige Johannes Pavert, Prinses Margrietstraat 192, op het droge bracht, kwam de politie aanrijden.

DE 10-JARIGE Jan Verwer (links op de voorgrond) en de 15-jarige Aleida Ketelaars (achter hem) kregen zaterdag van Sint-Nicolaas een cadeau, omdat zij zich in het afgelopen jaar zo moedig hadden gedragen. Aleida draagt het kind dat zij op 15 mei uit de vijver van het Niftarlakeplantsoen heeft gehaald.

Jan werd hiervoor beloond met ’n radio, Aleida met een polshorloge.

Ontroerend was het moment toen de moeder van het door Aleida geredde kind haar zoontje aan Sint-Nicolaas gaf. Het gaf door luid huilen van zijn ontstemming blijk. Wethouder Van der Vlist slaagde erin het kind weer wat op zijn gemak te stellen.

 

 

 

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *