Oud Nieuws 18 augustus 1977

Slagerij Verwoerd drastisch verbouwd

UTRECHT – Ongeveer een maand geleden heeft slagerij G. Verwoerd de zaak aan de Johannes Uitenbogaertstraat 30 drastisch verbouwd. De zaak is gemoderniseerd en voorzien van een gekoelde toonbank waarin het vlees voor de consument overzichtelijk is uitgestald. Nieuw is dit niet, maar de toonbank loopt over de volle lengte van de zaak door.

Slagerij Verwoerd is sinds 1930 een echte buurtzaak hoewel de klantenkring zich nu ook uitstrekt buiten Zuilen. De heer Verwoerd: “Toen mijn vader de slagerij begon was het een nieuwbouwpand. De zaak was een stuk kleiner. In de loop der jaren heeft wel iets veranderd, zoals een gekoelde toonbank, maar een echte uitbreiding is er niet van gekomen. Dat is nu pas gebeurd. Echt, het was nodig, de winkel werd te klein.

Nu hebben we het woonhuis dat achter de zaak lag erbij getrokken. Niet alleen het winkeloppervlak is groter geworden maar tevens de wordtmakerij, onze specialiteit. De wordten worden bij ons zelf gerookt. Wij maken zelf alle soorten worst, maar de gerookte en de leverworst springen er wel uit.”

De verbouwing van de slagerij is gerealiseerd tijdens de drie weken vakantie van de familie Verwoerd. “Wij zijn altijd gespecialiseerd geweest in vers vlees en fijne vleeswaren en hebben daarmee een goede naam opgebouwd. Daardoor was de verbouwing ook noodzakelijk. Achter de schermen werkt mevrouw Verwoerd hard mee. Alleen vrijdag en zaterdags helpt ze ook mee in de winkel om het personeel te helpen tijdens de ergste drukte.”

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *