Oud Nieuws 17 september 1947

Zuilen

EEN GOEDE BUUR

Dat een goede buur altijd nog veel waard is, ondervond B. Hij was boodschappen gaan doen en had zijn woning afgesloten, doch nauwelijks was hij weg, of de buurman O. bemerkte dat er brand was ontstaan. De gordijnen en overgordijnen brandden en het houtwerk schroeide reeds. Buurman bedacht zich niet lang en wist door krachtig ingrijpen erger te voorkomen.

ERNSTIGE BOTSING

Twee auto’s reden op de Straatweg te Zuilen achter elkaar in de richting van Utrecht in tamelijke vaart. B., de bestuurder van de eerste wagen, stopte zeer plotseling, met als gevolg, dat de tweede wagen, gereden door G., er tegenop botste. De schade was zeer aanzienlijk.

DAT LUKTE NIET

Een overtreder van de verkeersvoorschriften werd aangehouden en gaf een valse naam op, n.l. B…. Doch de volgende dag, toen de overtreder zich nog voldaan voelde over het feit dat hij de politie zo fijn om de tuin had geleid, liep hij in de armen van dezelfde agent. Hij kreeg nu nog een extra bonnetje.

ZUILENS BELANG.

Op 22, 23 en 24 September zullen de feestavonden worden gehouden van de Stichting Zuilens Belang. Ze zullen plaats hebben in het Pastoor Schiltehuis.

POLITIENIEUWS.

Wegens overtreding der distributie-voorschriften levensmiddelen werd S. de V. in arrest gesteld en zal voor de Officier van Justitie geleid worden.

  1. had zonder de vereischte vergunningen een zaak in kruidenierswaren geopend en werd verbaliseerd.
  2. ging op de bon wegens overtreding van de Drankwet.

Aan v.d. H. werd gelegenheid geboden (omdat hij te diep in het glaasje had gekeken), zijn roes op het bureau uit te slapen.

UITVOERING ZANGSCHOOL.

De leerlingen van de Zangschool van mevr. Mesters te Zuilen geven een uitvoering in het ontspanningslokaal van Werkspoor op Zaterdag 20 September.

Fotobijschrift: Leerlingen van mevrouw Metsers, (maar niet van de zangschool). 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *