Oud Nieuws 17 oktober 1963

Mens en dier in Utrecht

…Heidewachtel

Op de kinderdierenshow was de keus groot. Het was voor de jury bijna een onmogelijke opgave uit te maken wie uitblinkers waren. Vooral omdat men ervan overtuigd was dat ook bij allen de bedoelingen toch zo goed kunnen zijn geweest. Eentje, die er ook ,,uitsprong”, was Jopie van Ditmarsch met haar Heidewachtel. Jopie, elf jaar, woont Burgemeester Van Tuyllkade 36 in Utrecht-noord. Een van de zeer velen, die met een hond kwamen. Zij had echter ook met een kat of een papegaai kunnen komen, want ook die krijgen in het gezin Van Ditmarsch een liefdevolle behandeling.

Een prijs, de derde, was voor Jopie en haar Heidewachtel van tweeëneenhalf jaar die Beauty heet. Beauty is Engels voor schoonheid en dat is de hond zeker. Een fraai exemplaar van een lief ras, dat bestemd is voor de korte jacht.

In huize Van Ditmarsch verblijft nog een hond: de moeder van Beauty. Bij elkaar dus vier dieren, die voor veel vertier in het gezin zorgen. Ja, een hele zorg, maar die is ,,graag gedaan” zoals dat ook in duizenden andere gezinnen gebeurt. Mens en dier kunnen elkaar in Utrecht meestal wel goed vinden.

EN dit is Beauty, de Heidewachtel van Jopie van Ditmarsch, die officieel Johanna Theodora heet. Met haar hond behaalde Jopie een mooie prijs op een kinderdierenshow in Utrecht. Zij was een van de 315 kinderen, die met dieren naar het Veemarktplein waren gegaan voor de show.

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *