Oud Nieuws 17 mei 1935

De vlootschouw op Schiphol.

De opstelling der vliegtuigen, Zaterdag, op Schiphol, ter herdenking van 15 jaar luchtverkeer in Nederland, is als volgt. De vloot komt te staan voor loods A en naast loods B, dus voor de tankinstallatie van de Shell.

Voorop staat de F II van den Rijksstudiedienst, daarachter de F VIIa en de F VII, in het derde gelid de Koolhoven FK 40, de Fokker F VIIb en de Jumbo, die Carley bij Werkspoor heeft gebouwd. In het 4de gelid: de Fokker F IX, de Koolhoven FK 43, de Fokker XII, de Koolhoven FK 48 en de Fokker F VIII, de tweemotorige. In de laatste linie komen te staan een Douglas, de F XXXVI, de F XX, de F XXII en nog een Douglas.

Fotobijschrift:  ‘… de Jumbo, die Carley bij Werkspoor heeft gebouwd…’

Op den rechtervleugel van deze groep verkeersvliegtuigen zal de Nationale Luchtvaartschool de particuliere vliegtuigen, w.o. de autogyro opstellen, op den linkervleugel komen de zwervers te staan van de Amsterdamsche club voor zweefvliegen.

Fotobijschrift: Van de vlootschouw geen foto’s, maar het bericht is wel een mooie aanleiding om een van de vele foto’s te plaatsen die we hebben van een bezoek aan Schiphol door een Zuilense school of vereniging. Hier zien we zo’n foto: het is één van de twee bestemmingen die de leerlingen van de Openbare School 2 die dag aan zouden doen.

 

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *