Oud Nieuws 17 juni 1952

Zuilens Nieuws

– Mej. H. van E. kwam per solex gereden uit de Jan v d Doesstraat, terwijl uit de Kenaustraat een auto naderde, bestuurd door K. v d L. uit Utrecht. Zij verleende geen voorrang of kon haar voertuig niet spoedig tot stilstand brengen, met als gevolg, dat zij tegen de auto opbotste. Zij bekwam daarbij een bloeduitstorting aan het hoofd, en kreeg een ernstige hersenschudding. Na de verlening van eerste hulp moest zij per auto van de G.G.D. naar het Diaconessenhuis worden overgebracht.

– Met medewerking van de hoofdstedelijke motorpolitie zijn des nachts in Amsterdam aangehouden twee mannelijke personen, G.M. uit Zuilen en H.M. uit Soestdijk. Heden werden zij voor de Officier van Justitie geleid, waarna H.M. weer op vrije voeten werd gesteld, doch G.M. werd ingesloten. Men vermoedde, dat beiden zich hadden schuldig gemaakt aan een groot aantal oplichtingen in het hele land. De Soestdijkenaar bleek daar niets mee uitstaande te hebben, de Zuilenaar echter wel.

– Een vrachtauto uit Buren, die van Maarssen in de richting Utrecht reed, werd door de bestuurder C. M. tot stilstand gebracht. Dit gebeurde echter niet erg handig, want hij botste tegen een lichtmast, die bij de grond afbrak. Elke mast beschikt over een eigen zekering, zodat de electrische stroom direct kon worden afgesloten.

– J. P. werd aangereden door v. Z., die zich beiden op de fiets bevonden. Eerstgenoemde bekwam een ernstige beenwonde, terwijl zijn rijwiel danig beschadigd werd. Laatstgenoemde kwam met de schrik vrij.

– Een zeswielig motorvoertuig kwam in de Lage Weide in botsing met de afrastering van de boerderij van W. Deze werd zwaar beschadigd.

De bestuurder van een auto, J.P. uit Zuilen, had zijn wagen voor het gemeentehuis geparkeerd, zonder de handrem aan te zetten. De wagen kwam, misschien wel door de wind, in beweging en reed in de zich daar bevindende sloot. Materiele schade.

Fotobijschrift: de fotograaf was weer eens te laat. Wél een foto van het Zuilense gemeentehuis (dat we kennen als ‘De Parel van Zuilen’, maar geen auto… of ligt die onder het wateroppervlak, daar rechts…?

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *