Oud Nieuws 17 december 1962

Storm liet Utrecht niet onberoerd

Veel brokken — geen gewonden

De zware storm die zaterdagnacht over Nederland trok, heeft ook in Utrecht zijn sporen nagelaten. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. Wel werd er hier en daar vrij wat schade aangericht.

Tegen half elf kwamen er bij de politie verschillende telefoontjes binnen over stormschade. Zo begaf een bouwschutting in de Choorstraat het. De juist passerende K. Leverink (62) kreeg de planken op zich. Letsel liep hij er niet bij op.

Op het Smaragdplein werden 10 houten schotten over een afstand van 50 meter weggeslingerd. Ruiten van winkels sneuvelden daardoor. Eveneens op het Smaragdplein werd een ruit van 2,5 bij 3 meter van het filiaal van P. de Gruyter door de wind ingedrukt. De politie heeft de filiaalhouder van het gebeurde in kennis gesteld, zodat er maatregelen genomen konden worden.

Daken werden afgerukt van bouwketen op de hoek van de Laan van Maarschalkerweerd en de Koningslaan en aan de Prinses Irenelaan. Het eerste dak kwam in een weiland terecht, het andere in een plantsoen aan de overkant van de Prinses Irenelaan.

Ook opgetuigde kerstbomen konden het geweld van de storm niet aan. Drie waaiden om: op het Kouwerplantsoen, het Lodewijk Napoleonplantsoen en de Koningin Wilhelminalaan.

Voorts is er een hek weggewaaid van het terrein aan de Saffierlaan waar een nieuw bejaardentehuis komt en is een raam losgeraakt van perceel Raadwijk 4-bis. Dit raam is door de politie vastgezet.

Verder waren er tientallen meldingen van losgeraakte zinken dakgoten en dakpannen, die naar beneden kwamen.

Fotobijschrift: DOOR de hevige wind werd zaterdagnacht het dak losgerukt van een bouwkeet aan de Prinses Irenelaan te Utrecht. Het kwam enkele meters verder in een plantsoen terecht.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *