Oud Nieuws 14 mei 1928

Zuilen. De  M u z i e k t e n t.

Zaterdag is de nieuwe muziektent, welke is verrezen in het plantsoen van het Werkspoorplein in Elinkwijk, overgedragen aan de buurtvereeniging “Nieuw Zuilen”, voor het geven van concerten.

De eenvoudigheid der overdracht vond zijn oorzaak in het feit dat slechts eenige weken geleden plotseling overleed de directeur van Werkspoor, de heer J. Muijsken, die ook als leider tot den opbouw van het tuindorp “Elinkwijk” heeft medegewerkt. De tent, voor ongeveer 40 muzikanten plaats biedend, is een sier voor het tuindorp.

Rond de tent vindt men banken voor de luisteraars in het midden klankbord en electrische verlichting en boompjes en bloemen verhoogen het aanzien, terwijl het geheel is omgeven door een ijzeren hek.

Aan beide zijden zijn gedenksteenen geplaatst, op den eenen waarvan is weergegeven een locomotief en het wapen der gemeente Zuilen en gebeiteld de woorden: “Ter herdenking van de oprichting in 1914 van de N.V. Bouwvereeniging Elinkwijk door den heer J. Muijsken, directeur van “Werkspoor” en leider bij den opbouw wordt dit plantsoen aangeboden door den heer W. Spakler, voorzitter van den Raad van Beheer”.

Op den anderen steen staat een voorstelling van den Woningbouw en het wapen der gemeente Utrecht, zoo mede het opschrift: Als herinnering aan de voltooiing van den Woningbouw in 1927 wordt dit plantsoen aangeboden aan de bewoners van het tuindorp Elinkwijk en aan hunne zorgen toevertrouwd”.

Fotobijschrift: De prachtige muziektent aan het Werkspoorplein. Hij was van hout, dus… heeft hij de Tweede Wereldoorlog niet overleefd. Zijn er nog bezoekers van deze site die over foto’s beschukken dat er in deze muziektent wordt opgetreden?

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *