Oud Nieuws 13 juli 1936

Expositie fröbelschool

In de Salvator Fröbelschool in de Koppestokstraat werd gisteren een tentoonstelling gehouden van het werk door de leerlingen der drie klassen van deze instelling, vervaardigd.

Twee lokalen waren noodig om de vele mooie knutselwerkjes, die een uitnemend beeld gaven van de wijze waarop de kleuters nuttig en aangenaam bezig worden gehouden, uit te stallen. Het werk bestaat uit hoofdzaak uit vlecht-, knip-, en plakwerk waaronder ware kunststukjes. Bezien wij het werk der verschillende klassen, dan valt duidelijk de vordering der leerlingen waar te nemen: de aanvankelijk eenvoudige plakwerkjes in de eerste klas zijn in de hoogste klasse vervangen door ingewikkelde vlecht- en knippatronen. Wij zagen zelfs een aantal Zeppelins van vlechtwerk.

Al deze fraaie voorwerpen werden door de jeugdige leerlingen zelf vervaardigd.

Tijdens deze tentoonstelling was een aantal kinderen op leuke stoeltjes aan practische tafeltjes aan het werk en om het uur werden zij door anderen vervangen. Het vrij groote aantal bezoekers toonde groote belangstelling voor het vervaardigen der voorwerpen.

Fotobijschrift: opname van een lokaal uit de Salvator kleuterschool. 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *