Oud Nieuws 10 juni 1953

Zuilens bejaarden dag naar buiten

Springend als jongelui terug

Ruim driehonderd Zuilense bejaarden hebben Dinsdag een buitengewoon geslaagde autotocht gemaakt, hun aangeboden door de U.V.V., de afd. Zuilen Unie Vrouwelijke Vrijwilligers. Met 34, door inwoners der gemeente beschikbaar gestelde auto’s en vijf grote autobussen vertrok men des morgens omstreeks half tien van het Verenigingsgebouw aan de Wattlaan, begeleid door de Zuilense Verkeerspolitie. De tocht ging eerste naar Arnhem, waar het Openlucht-museum werd bezocht en koffie gedronken en waar ieder volop genoot van de vele bezienswaardigheden en de fraaie natuur. Van Arnhem reed men naar Apeldoorn, naar het Juliana-paviljoen, waar een heerlijk middagmaal werd aangeboden en waar de vermakelijkheden sterk in trek waren.

Toen men des avonds aan de grens der gemeente Zuilen arriveerde had zich daar het Zuilense Fanfarecorps opgesteld, om met marsmuziek de lange stoet te begeleiden naar het Verenigingsgebouw aan de Wattlaan. Zingend, dansend en springend, soms als jongelui, trok men het gebouw binnen, waar aan allen koffie en gebak werd aangeboden.

Daar werden door verschillende deelnemers aan de tocht uitbundige woorden van lof toegezwaaid aan de leden van de U.V.V., voor hetgeen de bejaarden was geboden, en aan elk van hen werden bloemen aangeboden. Ook werd hartelijk dank gebracht aan degenen, die geheel belangeloos hun auto hadden beschikbaar gesteld, aan het Zuilense gemeentebestuur voor de verleende subsidie, aan de verkeerspolitie voor de uitstekende begeleiding en aan het Zuilense Fanfarecorps voor de muzikale ontvangst. In een buitengewoon opgewekte stemming begaf men zich daarna naar huis, terwijl degenen, voor wie het lopen te lastig was, met een auto naar hun woning werden vervoerd.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *