Nieuwe aanwinst filmpjes op YouTube

Het Museum van Zuilen heeft al vele jaren een groeiende collectie. Er gaat vrijwel geen dag voorbij of we krijgen een nieuwe aanwinst. Soms zijn de nieuwe bijdragen bescheiden, andere keren komt men met spectaculaire aanwinsten voor het museum. Deze stukken door middel van een tentoonstelling onder de aandacht brengen is één van de taken van het museum. (Er goed op passen is ook iets waar we ons voor inzetten.)

Maar… zo’n nieuwe aanwinst door middel van een tentoonstelling presenteren om iedereen ervan te kunnen laten genieten gaat vaak langere tijd duren. Dat is jammer, want we willen zo’n bijzondere bijdrage – vooral vanwege het verhaal erbij – graag zo snel mogelijk met u delen.

Bovendien is in de loop der jaren gebleken dat niet iedereen in de gelegenheid is een bezoek aan het Museum van Zuilen te brengen, of een van de door ons ingerichtte tentoonstellingen te bezoeken. Verbazingwekkend veel vroegere inwoners van Zuilen wonen ‘over de hele wereld’ van Australië tot Zuid-Afrika, om maar eens in de lijn van A tot Z te blijven.

Daarvoor bedacht onze webmiss een nieuwe formule. Het Museum van Zuilen gaat vanaf heden met regelmaat de bijzondere stukken die we al in collectie hebben, én de nieuw ingebrachte stukken ‘met een verhaal’, door middel van een filmpje op het Museum van Zuilen-YouTube-kanaal plaatsen.

Deze serie noemen we ‘Nieuwe aanwinst in het Museum van Zuilen’. Om het zoeken te vereenvoudigen geven we de filmpjes een nummer, maar die zijn niet chronologisch voor de inbrengdatum. Op het YouTube-kanaal plaatsten we ook een paar eerdere filmpjes over het Museum van Zuilen.

We zetten hierbij de link naar de YouTube-pagina, https://www.youtube.com/user/MuseumVanZuilen en hopen dat u het zo leuk vindt dat u zich op deze pagina abonneert. Dat kost u niets, maar u krijgt dan een bericht als een nieuw filmpje is toegevoegd.

Wij zijn benieuwd, u ook?

Facebook reacties

2 gedachten over “Nieuwe aanwinst filmpjes op YouTube

  1. Dag Zuilenezen, Misschien de naam wat ongelukkig gekozen maar ik herinner mij, dat wij ons zo noemde.
    Ik ben Loes Ree en woonde in de Bazelstraat 38. De jongste van een geheel vrouwen gezin. Er was een straat reünie een paar jaar geleden. Jammer genoeg gemist. Mochten er nog buurtgenoten dit lezen. Een hartelijke groet van mij uit Friesland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *