Koninginnedag, met een stukje Zuilen

Het defilé voor koningin Juliana was vele jaren een belevenis waar naar uitgekeken werd. Urenlange televisie-uitzendingen om heel Nederland mee te laten genieten. En heel Nederland kéék ook naar het defilé. Wim Sonneveld heeft ook een prachtige sketch aan gewijd. Er zaten soms ontroerende momenten in, die naast de uitzending op de televisie, ook de krant haalden.

Het Utrechts Nieuwsblad 26 april 1962 schreef een artikel over een 13-jarig kereltje uit Zuilen. Hij was één van de inzittende van de vele auto’s die enkele dagen voor het ‘grote defilé’ hun opwachting maakten:

EEN DOOS Utrechtse sprits en een bloemstuk (met lint in de Utrechtse kleuren) ontving koningin Juliana woensdagmiddag uit handen van de 13-jarige Frits van Willigen, het jongste lid van de afdeling Utrecht van de Algemene Nederlandse Invaliden Bond. Frits, die Jodocus van Lodensteinstraat 55 woont, werd begeleid door mej. T. Gijtenbeek als helpster eerste klas van de Rode-Kruiscolonne Utrecht (midden) en mevrouw S.B. Menk-Themans (links), die als automobiliste zich voor het elfde jaar voor de invalidentocht verdienstelijk maakte. Op de achtergrond van dit Utrechtse gezelschap de heer H.A. Hietbrink, voorzitter van de afdeling Utrecht van de ANIB. Na de aanbieding van de geschenken defileerden de 41 deelnemende auto’s met invaliden voor koningin Juliana.

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *