Over de kalenderactie ten bate van ‘t rampenfonds in Zuilen

Zeker, dit bericht gaat over een dagje uit van de kindervereniging van ‘Mariëndaal’s Belang’. Wat me trof was de laatste regel van dit bericht over de kalenderactie. In Zuilen werden ruim 225 slachtoffers van de Watersnoodramp opgevangen.

En er werd voor hen veel georganiseerd. Het badhuis bleef 24 uur per dag open, de huisartsen verleenden gratis hun diensten en… Mariëndaal’s Belang verkocht een verjaarskalender waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de slachtoffers van de ramp. En die opbrengst was dus f 95,13!

Utrechts Nieuwsblad 22 augustus 1953

Mariëndaal op stap

Het jaarlijkse zomeruitstapje voor de kinderen van Mariëndaal’s Belang zal plaats vinden op Maandag 24 Aug. a.s. Het doel van het zomerreisje is, wegens het grote succes van enige jaren geleden, wederom bepaald op Bergzicht nabij Maarn. De tocht wordt gemaakt met vier touringcars, welke om half negen van het Vliegermonument zullen vertrekken. 250 kinderen nemen deel aan het uitstapje. Een aantal moeders dezer kinderen zal op Dinsdag 15 Sept. a.s. een autotochtje maken naar Aalsmeer en Kennemerland.

De kalenderactie ten bate van ’t rampenfonds bracht f 95,13 op.

rampenfonds

Geen foto van het uitstapje van bovenstaand bericht. wel van een jaar eerder: De buurtvereniging Mariëndaals Belang maakte ook zijn jaarlijkse uitstapjes. In 1952 ging de rit naar de Anna-Hoeve. Op dit terras zitten een aantal leden te genieten van hun kopje koffie. Geheel rechts staat mevrouw A. Drijver. De enige man die zijn colbert nog netjes dichtgeknoopt heeft is de heer van der Horst. Voor hem zit de vrouw van aannemer Stolker, Dora. Naast de heer van der Horst staat rechts de heer Moens.

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *