EEN JEUGD OP ZUILEN

Het Museum van Zuilen is gevraagd door uitgeverij De Plantage om de laatste boeken van schrijver Henk Kronenburg ‘EEN JEUGD OP ZUILEN’ te verkopen. Doen we graag natuurlijk, zeker voor de lage prijs van slechts 5 euro!

Henk Kronenburg woonde zijn hele jeugd ‘op’ Zuilen en schreef zijn herinneringen aan die jeugd op in een 323 pagina’s tellend boek, rijk geïllustreerd. Niet ‘zomaar’ geïllustreerd: het bijzondere aan dit boek is dat de schrijver óók de tekeningen realiseerde. Dit boek werd in 2003 uitgegeven.

Bij de Tweede Wereldoorlog met al zijn ongemakken (maar voor schoolgaande jeugd soms ook wel gemakken) wordt uitgebreid stil gestaan. De school die hij bezocht (St.-Ludgerusschool en de kerk waar hij kwam (St.-Ludgeruskerk), ook die zijn in beeld.

Zijn verhalen gaan breed, over de twee grote werkvers in Zuilen, Werkspoor en Demka (waar zijn vader werkte), maar ook over de politiemacht van Zuilen. Het vliegers bouwen, slootje springen en de spelletjes die gespeeld werden, zijn hele jeugd vindt u terug in dit prachtige boek.

Zoals gezegd, voor slechts 5 euro te koop in het Museum van Zuilen, Amsterdamsestraatweg 569, van woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 17 uur.

foto 1 (5) foto 2 (3)  foto 3

 

Facebook reacties

2 gedachten over “EEN JEUGD OP ZUILEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *