Wat heet onvoorzichtig spel?

De jeugd van Zuilen vermaakte zich op alle mogelijke manieren. Soms was dat onvoorzichtig en met grote gevolgen. Hierover lezen we in het Utrechts Nieuwsblad van 2 februari 1962:

Jongens (9 en 10) gewond bij onvoorzichtig spel

Zeer onvoorzichtig spel met vuur heeft twee jongens van 9 en 10 jaar oogletsel toegebracht. Bij een van hen was het zelfs zo ernstig, dat hij in het Ooglijdersgasthuis te Utrecht moest worden opgenomen.

De vader van deze laatste jongen, Jan Willem van Wijk, Prins Bernhardlaan 4 eenhoog, is het zaterdag bij de politie komen vertellen. Jan Willem had met zijn 10-jarig vriendje Johan Elshof, M. de Klerkstraat 4-A, sneeuw gestopt in de afvoer van een gaskachel van het hervormd wijkcentrum Mariëndaal aan de Prins Bernhardlaan 2. Het vuur doofde, waardoor er ’n opeenhoping van gassen ontstond. Toen de jongens hierna met een brandende lucifer bij de afvoerpijp kwamen, explodeerde dit.

Jan Willem kreeg een eerstegraadsverbranding aan zijn gezicht, waarbij ook zijn ogen werden gehavend. Een voorbijganger heeft hem met zijn auto naar het Ooglijdersgasthuis gebracht.

De wonden van Johan Elshof waren niet van dien aard dat hij naar een ziekenhuis moest worden gebracht. Hij wordt nu thuis verpleegd.

Wijkcentrum Mariëndaal

Het gebouw in kwestie, nog naast de oude flats van de Prins Bernhardlaan.

 

 

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *