Ha, eindelijk krijgt Zuilen een eigen zwembad…

Soms is het ronduit jammer dat de berichten die ik hier plaats ‘Oud Nieuws’ berichten zijn. Ze hebben ooit een stukje Zuilense geschiedenis bevat. Maar dit bericht over een zwembad dat na 14 jaar soebatten eindelijk werd gerealiseerd zou leuk ‘Nieuw Nieuws’ geweest zijn. Het zweembad werd overigens begin jaren negentig al afgebroken om ruimte te maken voor winkelcentrum Rokade.

Dit schreef de redactie van het Utrechts Nieuwsblad op 19 juli 1967 over het nieuwe zwembad:

IN UTRECHT-NOORD op de hoek van de Dr. Max Euwestraat en de Prinses Margrietstraat is een fraai zwem-instructiebad in aanbouw, dat half oktober voltooid, zal zijn.

zwembad

 

Facebook reacties

3 gedachten over “Ha, eindelijk krijgt Zuilen een eigen zwembad…

  1. Instructiebad Zuilen werd gebouwd op de hoek van de Dr Max Euwestraat en de Prinses Irenelaan (en niet de Prinses Margrietstraat)

  2. Het was 1969 en tegen de kerst, mijn eerste zwembad ervaring überhaubt, samen met mijn moeder naar het instructiebad zoals het toen heette. Voor mijn gevoel heeft dat ding er eeuwig gestaan, maar zo de data te zien misschien net iets meer dan 25 jaar dus. En dan zie ik trouwens een foutje, want het bad stond op de hoek Max Euwe – Irenelaan en niet Margrietlaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *