Etalage naar het verleden – Winkels in Zuilen

Binnenkort is het eindelijk zover: onze nieuwe tentoonstelling gaat van start. De vorige heeft extra lang gedraaid om ook in de planning van scholen mee te doen.

De nieuwe tentoonstelling heeft een geheel ander thema, zoals de titel al doet vermoeden. Het is een tentoonstelling dat ‘het winkeltje op de hoek’ onder de aandacht brengt.

Zuilen kende dit fenomeen als geen ander. Uiteindelijk waren het er vele honderden. Zoveel zelfs, dat we ook voor deze tentoonstelling ons een specifieke focus permitteren: extra aandacht voor de melkboer/kruidenier, de bakker, slager, groenteboer en… de sigarenwinkel.

Een feest van herkenning, met o.a. De Gruyter en de HaKa, maar ook het ‘plakje worst?-mes van slager Dorrestijn, interviews met (nazaten) van Zuilense winkeliers, enz.

Op maandag 5 februari gaat Sjaak van Es (vierde generatie slager Van Es) de tentoonstelling om 15:00 uur openen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor wie erbij wil zijn. Als u bij deze opening aanwezig wilt zijn kan dat alleen als u zich opgeeft via telefoonnummer 06 81036662.

De tentoonstelling draait tot medio september en de reguliere openingstijden van het museum zijn: woensdag t/m zaterdag van 10 tot 17 uur. Welkom.

Fotobijschrift: Twee ‘Paaskoeien’ met Adr. Kok met zoontje Johan, daarnaast mijnheer Jansen (meer dan 25 jaar in dienst geweest). Daarnaast Gerrit de Bruin. 2e van links waarschijnlijk Herman Wouters.

 

Facebook reacties

Eén gedachte over “Etalage naar het verleden – Winkels in Zuilen

  1. Leuk om te horen over de winkels. Zijn er ook foto’s bij van de winkels uit de jaren 60?
    Vriendelijke groet,
    Ron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *