Allerte voorbijganger in de Hubert Duyfhuysstraat

Utrechts Nieuwsblad 31 december 1964

Scholieren al vroeg op inbrekerspad

Een jongen op z’n hurken bij een kassa in een niet verlichte kruidenierswinkel, dat kan niet goed zitten. Terecht dacht een argeloze voorbijganger er woensdagmiddag zo over, toen hij langs de winkel van de kruidenier Arie Droog aan de Nic. Sopingiusstraat 1 kwam.

Een voor de winkel op wacht staand knaapje verdween, zodra de man van zijn fiets stapte en op onderzoek uitging. In de winkel greep hij een dertienjarige scholier in de kraag, die bezig was de kassa te plunderen.

De inmiddels gealarmeerde eigenaar van de winkel waarschuwde de politie, die de jeugdige insluiper overnam. In de omgeving van de Nicolaas Sopingiusstraat greep men kort daarna het helpertje van de inbreker, een vijftienjarige scholier.

Bij nader onderzoek bekende de hoofddader al eens eerder op deze wijze ingebroken te hebben: zesmaal. De buit bedroeg toen respectievelijk ƒ 15, ƒ 35, ƒ 95, ƒ 45, ƒ 3 en ƒ 2.50. Uit een juwelierszaak aan de Amsterdamsestraatweg had hij nog een herenpolshorloge gestolen. De vijftienjarige makker-in-den-boze bekende al eerder met zijn vriendje op roof te zijn geweest. Ook had hij gestolen geld aangenomen. Beide jeugdige dieven zijn op het hoofdbureau van politie in bewaring gesteld.

 

Koninginnedag in de Hubert Duyfhuysstraat

Fotobijschrift: In het land der blinden… Te zien is een deel van de gevel van drogisterij Hubert Duyfhuysstraat 11. De winkelier was lange tijd (toen ook?) Kees Hof(f?)man. Hij woonde achter en boven de winkel.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *