Bromfietsdiefjes uit Zuilen aangehouden door de politie

Over de elf- veertein- en vijftienjarige bromfietsdiefjes uit Zuilen schreef het Utrechts Nieuwsblad op 13 maart 1961 het volgende:

Utrechter in de hoofdstad aangehouden

Een poging tot handel met een gestolen bromfiets is de Utrechtse isoleerder W. (19 jaar) noodlottig geworden. Toen hij het voertuig in een Amsterdams café te koop aanbood waarschuwde men de politie, omdat de prijs verdacht laag gevonden werd.

W. werd aangehouden en aan de Utrechtse politie overgegeven. Hij zei eerst de brommer van een onbekende in een Utrechts café te hebben gekocht, maar later bekende de jongeman dat hij hem na 23 uur uit een rijwielstalling aan de Keizerstraat had gestolen. Hij was er op naar Amsterdam gegaan, waar hij zondagmorgen omstreeks 4 uur trachtte het ding van de hand te doen. Drie zeer jeugdige bromfietsdiefjes hield de politie dit weekeind aan op de Van der Pekstraat in Utrecht. Zij reden met z’n drieën op het karretje toen de politie hen zag. De jongens zijn de elfjarige scholier Van V., de veertienjarige scholier S. en de vijftienjarige leerling metselaar M. Zij namen de bromfiets mee uit de Prinses Margrietstraat in Utrecht. De jongens zijn na verhoor naar huis gestuurd.

Margrietstraat

Bij gebrek aan foto’s van de bovengenoemde ‘misdadigers’ moeten we het doen met een foto van de straat waar de bromfietsen gestolen werden. Bouwfase van de woningen in de Prinses Margrietstraat, augustus 1950. Het is onbekend waar de brommers stonden… het is een lange straat, van de Adriaan van Bergenstraat tot aan de Prinses Beatrixlaan.

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *