Best bekeken Facebookberichten XIV

Op Facebook plaatsen we zo mogelijk dagelijks een oud krantenknipsel of bericht uit een dagboek. Zo’n bericht noemen we ‘Oud Nieuws’ en is gerelateerd aan de datum. Omdat niet iedereen ‘op facebook’ wil, zetten we de vier meest bekeken foto’s als blog op deze site. Dit zijn de meest bekeken foto’s in juli 2013.

4. Op de vierde plaats eindigde deze maand het knipsel van 16 juli 1940 over de kraanvogels in het Julianapark. ‘Midzomer in het Julianapark.’

Julianapark

Kraanvogels in het Julianapark

3. Op de derde plaats kwam nog een foto uit het park. Deze foto plaatsten we bij een krantenbericht van 30 juli 1932 waarin een ingezonden brief geplaatst werd van een ongeruste lezeres over de ruimte voor de vossen in het Julianapark.

Vossen Julianapark

De vossen in het Julianapark

2. Op de tweede plaats eindigde deze maand een foto van de Openbare Lagere School 2. Het knipsel waarbij we de foto zochten was een verslag van de ouderavond van 17 juli 1947, waar dokter Ogterop de ouders toesprak.

OLS 2

Openbare Lagere School 2 aan de Daalseweg, later de Prins Bernhardschool

1. De meest bekeken foto van de maand juli was een foto van mijn geboortestraat. Maar liefst 2294 keer bekeken. (terwijl ik er jaren niet meer woon!) De foto illustreert het knipsel over een bejaarde inwoner van de Balderikstraat die verdwaalde in de Utrechtse binnenstad.

Balderikstraat

De Balderikstraat (nog autovrij)

Facebook reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *